joomla extensions

TB Milic 955x430 topslika

04.10.2023.

U okviru manifestacije Dječija nedjelja, mališani iz Predškolske ustanove „Poletarac“, 3.oktobra 2023.godine, ugostili su učenike prvog razreda OŠ „Aleksa Jakšić“ iz Milića, sa kojima su zajedno pravili narukvice prijateljstva.

„Ove godine, kao i svih prethodnih godina, obeležavamo nedelju deteta. U poseti su nam deca iz osnovne škole, prvi razredi, koji su do septembra bili naši predškolci. U ovoj aktivnosti, pravljenja narukvica prijateljstva, učestvuje naša najstarija i srednja grupa, ukupno njih 50, a u goste nam je došlo 45 prvačica. Pored ove aktivnosti, imamo i posetu SŠC „Milutin Milanković“, planirana je poseta i Narodnoj biblioteci, a u petak je zajednička manifestacija Osnovne škole, Srednje škole i Predškolske ustanove, družicemo se u gradu i na Trgu rudara u Milićima“, rekla je direktor PU „Poletarac“ Ljubinka Savić.

Marijana Popović Trivković, učiteljica u OŠ „Aleksa Jakšić“ Milići, rekla je da učenici prvog razreda zajedno sa starijom vrtićkom grupom učestvuju u izradi narukvica prijateljstva. „Na ovaj način obilježavamo dane „Dječije nedjelje“ a do kraja manifestacije imaćemo još aktivnosti. Planirane su igre na sportskom terenu, a u petak završavamo sa maskenbalom ovu manifestaciju“, izjavila je učiteljica Marijana Popović Trivković.