11.10.2021.

Na osnovu člana 8.Pravilnika o uslovima i načinu raspodjele sredstava za podsticaj povratka(“Službeni glasnik Opštine Milići ” broj: 6/18 ) Načelnik opštine raspisuje

J A V N I  P O Z I V
ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA RASPORED SREDSTAVA ZA PODSTICAJ POVRATKA


Opština Milići na osnovu Pravilnika o uslovima i načinu rasporeda sredstava za podsticaj povratka raspisuje javni poziv za podnošenje prijava:
1.Pravo apliciranja imaju fizička lica, ovlašteni predstavnici naseljenih mjesta sa pretežnom povratničkom populacijom kao i grupe građana navedenih naseljenih mjesta.

A) USLOVI UČEŠĆA ZA PROJEKTE INFRASTRUKTURE I POTREBNA DOKUMENTACIJA:

- Da su aplikanti ovlašteni predstavnici naseljenih mjesta ili grupe građana (spisak građana)
- Projekat sa predmjerom i predračunom radova
- Listu korisnika koji će ostvariti ekonomske ili druge koristi realizacijom projekta
- Obavezno navesti učešće građana


B) USLOVI UČEŠĆA ZA FIZIČKA LICA:

-Da je prijavljeno mjesto boravka nosioca domaćinstva na području opštine Milići
-Da domaćinstvo ima radno sposobne članove domaćinstva
-Da nosilac domaćinstva ima u posjedu nekretnine (objekte, zemljište ili zakupljeno zemljište koje su mu potrebne za obavljanje ili unapređenje neke djelatnosti
-Da je nosilac domaćinstva uredan poreski obveznik opštine Milići
-Da domaćinstvo nije koristilo isti podsticaj u prethodnom periodu
-Da je registrovan u APIF-u

POTREBNA DOKUMENTACIJA ZA UČEŠĆE FIZIČKIH LICA:

1. Zahtjev za dodjelu pomoći sa Planom utroška sredstava,
2. Prijava mjesta boravka za nosioca domaćinstva,
3. Kućnu listu,
4. Izvod iz katastra nekretnina,
5. Poresko uvjerenje da je izmirio obaveze,
6 .Kopiju lične karte i žiro računa,
7. Uvjerenje o registraciji domaćinstva u APIF-u.

Napomena:Sve dostavljene kopije moraju biti ovjerene od strane nadležnog organa.

Rok za podnošenje zahtjeva je 15 dana od dana objave Javnog poziva. Prijave se mogu predati lično u zatvorenoj koverti u Šalter sali opštine Milići ili dostaviti putem pošte na adresu Opština Milići, ulica „Jovana Dučića“ broj 2. sa naznakom -Komisija za razmatranje prijava za dodjelu sredstava za podsticaj povratka.

Milići: 11.10.2021.godine
Broj:02-020-84/21

NAČELNIK OPŠTINE
Marko Savić s.r.

05.10.2021.

U okviru manifestacije Dječija nedjelja, mališani iz Predškolske ustanove „Poletarac“ danas su boravili u dječijem parku koji se nalazi pored Policijske stanice u Milićima. Tom prilikom su recitovali pjesmice, govorili o svojim pravima, razgovarali sa pripadnicima Policijske stanice Milići i rukovodstvom opštine Milići.

Direktor PU „Poletarac“ LJubinka Savić zahvalila se rukovodstvu opštine Milići, koje ima sluha za potrebe predškolske ustanove i uvijek se odazove ovakvim manifestacijama.

Obilježavanju Dječije nedjelje prisustvovali su načelnik opštine Marko Savić, načelnik Odjeljenja za opštu upravu Marina Mišić i šef Odsjeka za privredu i društvene djelatnosti Milka Todorović.

„Svi znamo da je prva nedjelja oktobra Dječija nedjelja, kada se promovišu prava djeteta. Ono što smo mogli čuti i ovdje, kroz edukativni dio koji su pripremili vaspitači i djeca, je to da su prava djece pravo na sigurnost, učenje, igru, smještaj i naravno na tome svi treba da radimo, da se ta prava poštuju i da to nije slogan kog se sjetimo samo kad je Dječija nedjelja“, rekao je načelnik Marko Savić.

Dječija nedjelja obilježava se od 4. do 10. oktobra pod sloganom „Zajedno možemo sve“.

djecija nedjelja2021

20.09.2021.

Preduzeće AD "Komunalno" Milići dostavilo je Izvještaje o uzorkovanju vode za piće u septembru 2021.godine, na tri ispitivana uzorka:

1. Gradski vodovod Milići (Srednja škola Milići),
2. Gradski vodovod Milići (Osnovna škola Milići) i
3. Lokalni vodovod Derventa (Osnovna škola Derventa).

Putem sledećih linkova možete pogledati:

Uzorkovanje vode – Septembar 2021.god.
Obavještenje o ispravnosti vode

20.09.2021.

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije LJubo Ninković i načelnik opštine Milići Marko Savić potpisali su danas ugovore o realizaciji dva projekta na području opštine Milići.

Riječ je o ugovoru o sufinansiranju i realizaciji projekta asfaltiranja putnog pravca Sebiočina – Bišina, kao i projekat izgradnje individualnog stambenog objekta u naselju Vukšić Polje. Vrijednost ovih projekata je 80.000 KM.

Sastanku su prisustvovali i načelnik Odjeljenja za opštu upravu Marina Mišić i predsjednik Skupštine opštine Predrag Sušić.

republicki sekretarijat raseljena lica 20.09.2021

15.09.2021.

Defileom sa zastavicama djece iz PU „Poletarac“ Milići danas je otvoren program kojim je obilježen Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave – 15.septembar.

Prisutnim građanima i učenicima, u ime nastavnika osnovne i srednje škole, obratio se profesor srpskog jezika i književnosti Siniša Šešlija, govoreći o značaju obilježavanja današnjeg praznika.

Načelnik opštine Milići Marko Savić, u svom obraćanju medijima, rekao je da današnji praznik koji se smatra jednim od najvećih praznika srpskog naroda, treba podići na malo veći nivo. „Pored isticanja zastava na svim javnim ustanovama, institucijama i ulicama, naše opredjeljenje je da se žrtva koju je srpski narod podnio za slobodu, mora na adekvatan način obilježiti. Ideja je bila da se okupe obrazovne institucije, prvenstveno škole i vrtić, da tu tradiciju prenosimo na njih i da se ovo što radimo ne zaboravi“, rekao je načelnik Savić.

Dio programa je bila trka štafeta a pobjednici ove trke su učenici prvog razreda SŠC „Milutin Milanković“. Učesnicima trke pehare i medalje uručili su načelnik opštine Marko Savić, zamjenik načelnika Danijel Kukić i predsjednik Skupštine opštine Predrag Sušić.

View the embedded image gallery online at:
https://www.opstinamilici.org/index.php/vijesti#sigFreeId7cd35dbc68

14.09.2021.

Povodom obilježavanja Dana srpskog  jedinstva, slobode i nacionalne zastave na svim javnim ustanovama  i institucijama, kao i na glavnim saobraćajnicama u opštini Milići istaknute su  zastave Republike Srpske.

Dan srpskog  jedinstva, slobode i nacionalne zastave zajednički je praznik Republike Srpske i Republike Srbije koji se obilježava 15.septembra, na dan proboja Solunskog fronta u Prvom svjetskom ratu.

Opština Milići obilježiće prigodnim programom Dan srpskog  jedinstva, slobode i nacionalne zastave na Trgu rudara 15.septembra 2021.godine sa početkom u 11.30 časova. Javnost će biti ukratko upoznata sa značajem obilježavanja ovog praznika, a prisutnima će se obratiti načelnik opštine Milići Marko Savić. Programom je planirana trka štafeta za osnovce i srednjoškolce, ulicama Vuka S.Karadžića, Solunskih junaka i Cara Lazara, te defile sa zastavicama djece iz PU „Poletarac“ .

 

13.09.2021.

U Sali za sastanke u zgradi opštine Milići danas je održan sastanak rukovodstva opštine Milići sa direktorom ZEDP „Elektro-Bijeljina“ Markom Mihajlovićem i izvršnim direktorom za terenske operacije Gordanom Trampić.

Prema riječima načelnika opštine Marka Savića na sastanku je bilo riječi o formiranju uslužnog centra, problemima sa elektrosnabdijevanjem, rekonstrukciji dalekovoda i dr.

Direktor ZEDP „Elektro-Bijeljina“ Marko Mihajlović zahvalio se načelniku opštine i njegovim saradnicima na srdačnom prijemu. „Svjesni smo da ima određenih problema i nedostataka u snabdijevanju električnom energijom na području opštine Milići. Ubrzo će se formirati uslužni centar za građane opštine Milići, da ne moraju putovati u susjedne opštine da bi riješili neke osnovne probleme ili podnijeli zahtjeve. Takođe, radiće se na sječi rastinja, što je veoma bitno za niskonaponsku mrežu“, rekao je gospodin Mihajlović.

sastanak zedp elektro bijeljina

01.09.2021.

U školskoj 2021-2022.godini u JU Osnovna škola „Aleksa Jakšić“ Milići u prvi razred upisano je ukupno 59 učenika:

1. Centralna škola Milići - 44 učenika
2. PO Dubnica - 4 učenika
3. PO Derventa - 11 učenika

U JU SŠC „ Milutin Milanković“ Milići u prve razrede upisano je 54 učenika prema usmjerenjima kako slijedi:

1. Ekonomija, pravo i trgovina, poslovno-informacioni tehničar - 17 učenika
2. Elektrotehnika, tehničar informacionih tehnologija -  24 učenika
3. Elektrotehnika, električar- elektroinstalater - 13 učenika

U Predškolsku ustanovu „Poletarac“ Milići upisano je 96 mališana.

Načelnik opštine Marko Savić, zamjenik načelnika Danijel Kukić i predsjednik Skupštine opštine Predrag Sušić uputili su čestitke povodom početka nove školske godine svim prvačićima i njihovim učiteljima i tom prilikom im uručili prigodne poklone.

View the embedded image gallery online at:
https://www.opstinamilici.org/index.php/vijesti#sigFreeIdd539aadc26

31.08.2021.

U skladu sa propisanim mjerama prevencije širenja virusa korona, u prostorijama amfiteatra SŠC „Milutin Milanković“ Milići, održana je Peta redovna sjednica SO-e Milići.

Na dnevnom redu Pete sjednice našlo se ukupno 18. tema za raspravu.

Odbornici su, između ostalog, razmatrali Informacije o aktivnostima u stambeno-komunalnoj oblasti, u oblasti urbanističkog planiranja i građenja, kao i Informaciju o stanju u oblasti zaštite prirodnih dobara i životne sredine na području opštine Milići.

Na sjednici se raspravljalo o Prijedlogu Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o imenovanju ulica u naseljenom mjestu Milići, te Prijedlogu Odluke o uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja sa napuštenim i izgubljenim životinjama.

Svi akti sa Petog redovnog zasjedanja Skupštine opštine Milići, biće objavljeni u „Službenom glasniku opštine Milići“, broj: 5/21.


ODSJEK ZA
SKUPŠTINSKE POSLOVE

05. Odrzana Peta redovna sjednica SO Milici 31.08

27.08.2021.

Obavještavaju se građani da su u periodu pripremanja ogrevnog drveta, a radi zaštite zelenih i drugih javnih površina u urbanom dijelu Milića obavezni da:
• zelene površine zaštite (postavljanjem najlona, cerada i sl.) na mjestu gdje će vršiti istovar i cijepanje drva,
• slaganje ogrevnog drveta u podrumske prostorije izvrše najkasnije u roku od 48,00 časova od momenta istovara istog,
• očiste sav otpad (koru, piljevinu i sl.) nakon uklanjanja ogrevnog drveta.

Zabranjeno je:
• uništavati i prljati zelene i javne površine nesavjesnim odlaganjem ogrevnog drvata na iste,
• rezati ogrevna drva na zelenim i javnim površinama motornom testerom i cirkularom.

Lica koja budu koristila navedene površine za deponovanje, istovar i cijepanje drva suprotno navedenom obavještenju biće sankcionisana od strane Komunalne policije opštine Milići u skladu sa odredbama Odluke o komunalnom redu na području opštine Milići („Službeni glasnik Opštine Milići“, broj: 3/15, 2/17 i 9/17), odredbama Zakona o komunalnim djelatnostima („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj: 124/11 i 83/19), kao i odredbama Zakona o komunalnoj policiji („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj 28/13).
Nadzor nad poštovanjem odredbi članova Odluke o komunalnom redu na području opštine Milići i pomenutih Zakona kojima se zabranjuje prljanje i uništavanje zelenih i drugih javnih površina na području opštine Milići vršiće Komunalna policija opštine Milići.

Kako Komunalna policija ne bi bila prinuđena da u narednom periodu izdaje prekršajne naloge pozivamo Vas da navedene površine koristite na gore opisan način.

 

NAČELNIK ODJELJENJA

Slaviša Stanković s.r.