13.05.2022.

Opštinska izborna komisija Milići objavljuje Javni oglas za izbor kandidata za popunu rezervnog spiska kvalifikovanih osoba za imenovanje članova biračkih odbora/mobilnog tima/tima za otvaranje vreća i brojanje glasačkih listića u cilju pravilnog objedinjavanja izbornih rezultata, kao i Javni oglas za prijavu kandidata za kontrolore izbornih rezultata.

Tekst javnih oglasa možete pogledati na linkovima ispod:

JAVNI OGLAS - REZERVNI SPISAK KVALIFIKOVANIH OSOBA

JAVNI OGLAS KONTROLORI

OBRAZAC ZA PRIJAVU KANDIDATA ZA KONTROLORA IZBORNIH REZULTATA

05.05.2022.

U okviru projekta „Zaštitimo pčele, spasimo ekosistem“ objavljuje se Javni poziv svim zainteresovanim osobama koje se bave ili žele baviti pčelarstvom sa područja opštine Milići da se prijave za obuke.

Obuka će se provoditi za dvije mogućnosti/modula:

1. Obuka za pčelare početnike i osobe koje se žele baviti pčelarstvom i

2. Obuka za napredne pčelare.

Pravo na prijavu za obuke imaju isključivo osobe sa prebivalištem na području opštine Milići. Prethodno iskustvo, posjedovanje opreme, članstvo u udruženju i slično NE OGRANIČAVA mogućnost prijave.

Sve zainteresovane osobe za obuke mogu se prijaviti do 15. maja 2022. godine.

Prijava treba sadržavati: ime i prezime, zanimanje, modul i kratku biografiju (Prijavni obrazac u prilogu).

Prijave se mogu slati poštom na adresu Opština Milići – Odjeljenje za finansije, privredu i društvene djelatnosti, Jovana Dučića br.2, 75446 Milići ili na šalter sali opštine Milići,   e-mailom na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Prijavni obrasci se mogu preuzeti i na šalter sali opštine Milići. Sve dodatne informacije možete dobiti na tel.broj: 056/745-450 ili 033/618-323.

PRIJAVNI OBRAZAC

29.04.2022.

U skladu sa propisanim mjerama prevencije širenja virusa korona, u prostorijama amfiteatra SŠC „Milutin Milanković“ Milići, održana je Deveta Redovna sjednica SO-e Milići.

Na dnevnom redu Devete sjednice našlo se ukupno 29. tema za raspravu.

Svi akti sa Devetog Redovnog zasjedanja Skupštine opštine Milići, biće objavljeni u „Službenom glasniku opštine Milići“, broj: 2/22.


                                                  ODSJEK ZA
                                                                   SKUPŠTINSKE POSLOVE

Deveta Redovna sjednica SO Milici 29.04

27.04.2022.

U sklopu projekta Unapređenje kapaciteta javnih službi za upravljanje otpadom u prekograničnom regionu (Upgrading of the waste management public service capacities in cross border region) je razvijena aplikacija za prijavu divljih deponija na području regija Bijeljina i Zvornik, u kom učestvuje i opština Milići.

Aplikaciju možete preuzeti na sledećem linku (u gugl prodavnici EkoUP): https://play.google.com/store/apps/details?id=io.cordova.InterregIPA

WEB prezentacija projekta je dostupna putem sledećeg linka: http://cbcsrbbihup.org/home

21.04.2022.

U skladu sa propisanim mjerama prevencije širenja virusa korona, u prostorijama amfiteatra SŠC „Milutin Milanković“ Milići, u petak, 29. aprila 2022. godine, biće održana Deveta redovna sjednica SO-e Milići.

Na sjednici Kolegijuma, održanog 5. aprila 2022. godine, utvrđen je prijedlog Dnevnog reda Devete redovne sjednice, na kojoj će se naći ukupno 28. tačaka za raspravu.
 
Odsjek za skupštinske poslove pripremio je dnevni red i materijal za 9. sjednicu skupštine, koje možete pogledati i preuzeti na zvaničnom sajtu opštine Milići, u sekciji Skupština, pod kategorijom Materijal za sjednicu SO.

                                                 ODSJEK ZA
                                                                 SKUPŠTINSKE POSLOVE

14.04.2022.

U skladu sa ugovorom o saradnji sa Udruženjem za razvoj i afirmaciju društva NODAS iz Sarajeva kroz projekat „Zaštitimo pčele, spasimo ekosistem"u opštini Milići, danas je korisnicima projekta podijeljena oprema za koju su aplicirali.

Prema riječima Načelnika opštine Marka Savića podršku za ovaj projekat dobilo je 22 korisnika, iako je prvobitno planirano 20 korisnika, jer je došlo do ušteda u samom projektu. „Ono što je važno napomenuti je da su se poštovale individualne potrebe i zahtjevi pčelara i u tome se ogleda vrijednost ovog projekta. Ovo je najveće ulaganje do sad u pčelarstvo na području opštine Milići, vrijednost projekta je oko 80.000 eura od kojih je učešće opštine 54.000 KM“, rekao je Načelnik opštine.

Šemsudin Maljević projekt menadžer ispred udruženja NODAS iz Sarajeva rekao je da su ovo prve isporuke usmjerene ka korisnicima projekta. „Pored direktne podrške korisnicima imamo i segment podrške udruženju, koji se ogleda kroz povećanje kapaciteta udruženja da bi sami mogli proizvoditi za potrebe svojih članova, a u planu su i obuke za pčelare i upravu udruženja“ , izjavio je Šemsudin Maljević u svom obraćanju medijima.

Uručena oprema pčelarima