14.02.2024.

U organizaciji Opštine Milići, dana 15. februara 2024. godine, u 20 sati, 32 minute i 11 sekundi, u Milićima će biti upriličen vatromet u čast obilježavanja Sretenja – Dana državnosti Srbije.

Praznik Republike Srbije obilježava se u Republici Srpskoj kao znak zahvalnosti za sve što Srbija čini za naš narod u Republici Srpskoj.

19.01.2024.

Memorijalni turnir „Slobodan Radovanović“ u malom  fudbalu završen je 18.januara 2024.godine.

Prvo mjesto pripalo je ekipi „Pekara San“, drugo mjesto zauzela je ekipa „Frizerski salon Ogi“, dok je treće mjesto pripalo ekipi „Javni prevoz Ravnjaković“.

Najbolji strijelac i igrač turnira je Ognjen Marković (Frizerski salon Ogi) a najbolji golman je Boban Radić (Pekara San).

Пекара Сан побједник меморијалног турнира у фудбалу

16.01.2024.

U Sportskom centru u Milićima, 15.januara 2024.godine, počeo je memorijalni turnir „Slobodan Radovanović“ u malom fudbalu. Prijavljeno je ukupno 10 ekipa, a polufinalni i finalni mečevi odigraće se u četvrtak 18.januara 2024.godine.

Načelnik opštine Milići Marko Savić tim povodom izjavio je da se ovim turnirom oživljava uspomena  na jednog velikog čovjeka, sportskog radnika i privrednika. „Smatram da je ovo jedan simboličan  doprinos da duh Slobodana Radovanovića živi ovdje u Milićima, a veliko je zadovoljstvo bilo što je njegov sin Andrej izveo  početni udarac. Opština Milići izdvojila je 5.000 KM za organizaciju ovog turnira, a zahvalio bih se radnicima sportskog centra na čelu sa direktorom Mirkom Simićem koji zaista ulažu veliku energiju u sve aktivnosti koje imamo i organizacija ovog turnira je svjedočenje toga“, rekao je načelnik.

Mirko Simić, direktor Sportskog centra, rekao je da je nagradni fond turnira 3.500 KM, za prvo mjesto nagrada je 2.000 KM, drugo mjesto 1.000 KM a treće mjesto 500 KM. Obezbijeđene su nagrade i za najboljeg strijelca, najboljeg golmana i najboljeg igrača turnira.

Меморијални турнир у фудбалу

15.01.2024.

U Sportskom centru u Milićima danas od 17:00 časova počinje Memorijalni turnir „Slobodan Radovanović“ u malom fudbalu. Prijavljeno je ukupno 10 ekipa a turnir će trajati 4 dana. Raspored utakmica po danima možete pogledati na FB stranici Sportskog centra Milići.

Меморијални турнир Слободан Радовановић

15.01.2024.

Na Trgu rudara u Milićima dana 13.01.2024. godine obilježena je pravoslavna Nova godina uz muziku uživo, posluženje i vatromet.

Ovom manifestacijom zvanično je zatvoren „BOŽIĆNI PROGRAM MILIĆI 2024.“ koji je sa nizom aktivnosti trajao od 17.12.2023.godine do 13.01.2024. godine.

Zahvaljujemo sa na izuzetnoj saradnji svim učesnicima  i nosiocima organizacije manifestacija u okviru Programa sa kojima smo zajedno obilježavali protekle praznične dane.

Православна Нова година 2024

15.01.2024.

Na lokaciji iza ŠG „Milići“, 13.januara 2024.godine, otvoreno je sankalište za djecu. Vrijednost ovog projekta je oko 180.000 KM, koji je opština Milići realizovala uz pomoć Vlade Republike Srpske.

Načelnik opštine Milići Marko Savić zahvalio se predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću za podršku u izgradnji sankališta za djecu, kao i izvođaču radova Tehnometalu iz Vlasenice. „Ugovorena vrijednost radova je bila 86.000 KM, međutim uspjeli smo da obezbjedimo jednu zaista vrijednu donaciju a to je top za osnježavanje koji je dar OC „Jahorina“ i ovim putem se zahvaljujem  Nedeljku Eleku i Dejanu LJevnajiću iz OC „Jahorina“ . Ono što sam govorio i u ranijem periodu, bez obzira na neka osporavanja, mislim da su Milići dobili jedan sadržaj koji nema baš svuda, mi imamo ovakav sadržaj praktično u centru grada. Djeca kad dođu iz škole, mogu da se odvoje od telefona i da provedu vrijeme u prirodi, jer ovdje će uslovi biti zaista dobri. Staza je i osvjetljena tako da je moguće koristiti u večernjim satima. Ideja nije samo sankalište, već pravljenje sadržaja, a  planiramo ovdje napraviti izletište, pješačke staze. Koliko novaca vrijedi radost ove djece koju ovdje vidimo, mislim da to nema cijenu“ izjavio je načelnik Savić.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je ovo jedna dobra ideja lokalne zajednice. Vlada Republike Srpske izdvojila je 300.000 KM za opštinu Milići, za sadržaje namjenjene najmlađima. Ovo je samo početak koncepta koji je ovdje osmišljen, očekujem da novac koji je doznačen opštini Milići bude dovoljan da se ovaj sadržaj u potpunosti zaokruži sa  trim stazom, klupama i rasvjetom, gdje će ono koji žele moći da šetaju u osvijetljenom dijelu, šumskom ambijentu, borovoj šumi.Novac treba uložiti na dobrobit svih, a ako su djeca i njihovi roditelji zadovoljni onda je to najpametnije uložen novac“, rekao je premijer Višković.

View the embedded image gallery online at:
https://www.opstinamilici.org/index.php/vijesti#sigFreeId44c35ee32f