20.06.2024.

Predsjednik SO-e Milići, Predrag Sušić, zakazao je 22. Redovnu sjednicu za četvrtak, 27. jun 2024. godine, koja će biti održana u skupštinskoj sali opštinske uprave Milići u 10 časova.

    Na sjednici Kolegijuma, održanog 3. juna 2024. godine, utvrđen je prijedlog Dnevnog reda Dvadesetdruge redovne sjednice, na kojoj će se naći ukupno 23. tačke za raspravu.
 
Odsjek za skupštinske poslove pripremio je dnevni red i materijal za 22. sjednicu skupštine, koje možete pogledati i preuzeti na zvaničnom sajtu opštine Milići, u sekciji Skupština, pod kategorijom Materijal za sjednicu SO.

                        
               ODSJEK ZA
                                                                   SKUPŠTINSKE POSLOVE

17.06.2024.

Centralna izborna komisija BiH objavila je Javni konkurs za imenovanje predsjednika/zamjenika predsjednika biračkog odbora u osnovnim izbornim jedinicama u Bosni i Hercegovini.

Kompletan tekst Javnog konkursa, kao i Prijavu na konkurs i Izjavu, možete pogledati i preuzeti putem sledećeg linka: JAVNI KONKURS

Javni konkurs ostaje otvoren do 28.06.2024.godine.

Prijave na Javni oglas sa potrebnim dokazima o ispunjavanju navedenih uslova, kandidati će dostaviti Centralnoj izbornoj komisiji BiH putem elektronske aplikacije „Prijava za rad u biračkim odborima(predsjednici/zamjenici) koja se nalazi na internet stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba.

07.06.2024.

Obavještavaju se građani opštine Milići i politički subjekti, da je Privremeni Centralni birački spisak za opštinu Miliće izložen i stavljen na uvid javnosti u prostoru zgrade opštine Milići i Centra za birački spisak opštine Milići i da će isti biti dostupan javnosti za eventualne primjedbe i ispravku greški do 08.07.2024. godine, koje se mogu izvršiti putem službe Centralnog biračkog spiska opštine Milići.

PLAN IZLAGANJA IZVODA IZ PRIVREMENOG CENTRALNOG BIRAČKOG SPISKA

Takođe, obavještavamo javnost da se uvid u Privremeni birački spisak može izvršiti i preko zvanične stranice Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, odnosno putem sledećeg linka:
https://www.izbori.ba/Default.aspx?Lang=3&CategoryID=509
                                                                                                                             

OIK MILIĆI

07.06.2024.

U okviru USAID-ovog projekta "Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resurnim organizacijama (LRO/A)", uz podršku Mreže za izgradnju mira, Udruženje ''Prijatelji Srebrenice'' objavilo je Javni poziv za dodjelu grantova nevladinim organizacijama i neformalnim grupama građana. U periodu od 31.maja do 4. juna, na prezentacijama organizovanim u četiri opštine u Birču -  Srebrenica, Bratunac, Milići i Vlasenica, učestvovalo je čak 59 udruženja i predstavnika neformalnih grupa - u Srebrenici 15, u Bratuncu 12, Vlasenici 18 i Milićima 14.

Tokom sastanaka održanih sa načelnicima opština, ponovo je potvrđena namjera ovih lokalnih uprava da obezbijede potpun ili djelimičan iznos traženog sufinansiranja čime je olakšan pristup fondu potencijalnim aplikantima. Maksimalan iznos granta za koji aplikanti mogu konkurisati  iznosi 6.293$, dok je traženo sufinansiranje 33% iznosa traženog granta.

Osim predstavnika nevladinih organizacija i neformalnih grupa, na prezentacijama su učestvovale i kontakt osobe za ovaj projekat imenovane od strane lokalnih uprava.

-    Mi imamo iskustvo u provođenju projekata i planiramo se prijaviti na ovaj poziv koji je dobra prilika za nevladine organizacije. Okupljamo veliki broj članica i volontera, i to naša prednost, s obzirom da se traži sveobuhvatno učešće zajednice, rekla je Ifeta Mejremić, predsjednica Udruženja „Jadar“ iz Konjević Polja, nakon prezentacije za bratunačka udruženja.

Na prezentaciji u Milićima učestvovala je i Tatjana Malikanović. Ona je naglasila da ovaj poziv vidi kao priliku da se ovo udruženje koje se bavi obezbjeđivanjem podrške osobama sa poteškoćama ponovo aktivira:
-    Sredstva koja su na raspolaganju aplikantima su dovoljno velika da je moguće uraditi mnogo toga, a značajno je i to što možemo računati na podršku Opštine Milići kada su u pitanju sredstva potrebna za sufinansiranje.  

Javni poziv je ocijenjen od strane učesnika kao dobra prilika za nevladin sektor na ovom području, uzimajući u obzir da su uticaj i aktivnosti civilnog društva smanjeni u prethodnom periodu. Oni smatraju da sa sredstvima koja su na raspolaganju mogu uraditi značajne stvari za svoje lokalne zajednice.

Predstavnici udruženja i neformalnih grupa su pozvani i da učestvuju na treningu ''Upravljanje projektnim ciklusom'' koji Prijatelji Srebrenice, organizuju kao dio podrške koju program obezbjeđuje.

Prezentacija Javnog poziva Milići

Poziv ostaje otvoren do utroška sredstava, a prva evaluacija će biti organizovana za prijave podnesene do 25.juna 2024.

03.06.2024.

U okviru USAID-ovog projekta "Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resurnim organizacijama (LRO/A)", u partnerstvu sa Mrežom za izgradnju mira, Prijatelji Srebrenice provode projekat “Mladi za zajednicu”.
 
Prezentacija Javnog poziva za dodjelu grantova udruženjima i neformalnim grupama građana sa područja opštine Milići održaće se u sali SO Milići, 04.06.2024. godine u 10 časova.

Milići prezentacija projekta Prijatelji Srebrenice

23.05.2024.

Centralna izborna komisija BiH objavila je Javni oglas za izbor instruktora u Tim instruktora zaduženih za obuku kandidata za predsjednika/zamjenika predsjednika biračkih odbora.

Kompletan tekst Javnog oglasa možete pogledati na sledećem linku: JAVNI OGLAS

Javni oglas ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objave na internet stranici www.izbori.ba. Prijave na Javni oglas sa potrebnim dokazima o ispunjavanju navedenih uslova kandidati će dostaviti Centralnoj izbornoj komisiji BiH putem elektronske pošte na adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., putem pošte na adresu Centralne izborne komisije BiH: Danijela Ozme broj 7, 71000 Sarajevo, ili lično u sjedištu Centralne izborne komisije BiH na navedenoj adresi.