28.03.2023.

U okviru programa obilježavanja praznika Dan opštine Milići, a u organizaciji Narodne biblioteke Milići ,dana 01.aprila 2023. godine (subota) sa početkom u 18,30 časova u Amfiteatru SŠC „Milutin Milanković“ Milići  održaće se promocija knjiga „Maslina i tama“ i „Kroz vrtove Šenbruna“ autora Željka Vujadinovića.

Promocija romana Ž.Vujadinovića

27.03.2023.

Na osnovu Programa korištenja sredstava za unapređenje poljoprivredne proizvodnje za 2023. godinu,  br. 02-020-37/23, od dana 20.03.2023. godine opštinska uprava opštine Milići, Načelnik opštine raspisuje:

JAVNI POZIV
za podnošenje zahtjeva za dodjelu priplodnih muških jagnjadi rase
„IL de France“ uz sufinansiranje

Pravo  na učešće u Javnom pozivu imaju poljoprivredni proizvođači koji se bave ovčarstvom sa područja opštine Milići koje posjeduju vlastito poljoprivredno zemljište ili njihovi uži članovi porodice.

Tekst javnog poziva i izjavu možete preuzeti na sledećim linkovima:

JAVNI POZIV

IZJAVA

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u kancelariji Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Milići - kontakt osoba Dejan Golić, ili na broj telefona 056/745-450 svakim radnim danom od 07:00-15:00 časova.

Javni poziv ostaje otvoren do 11.04.2023. godine do 15:00 časova.

27.03.2023.

Kulturno zabavni program održaće se 30.03.2023. godine sa početkom u 18 časova u kino sali Doma rudara, a u okviru Programa obilježavanja praznika Dan opštine Milići 31.mart 2023. godine.

Plan aktivnosti:

1. Himna Republike Srpske i Republike Srbije-izvođači hor OŠ „Aleksa Jakšić“,
2. Uvodno obraćanje voditelja Programa, najava programa povodom 31. godišnjice od osnivanja Opštine Milići,
3. Obraćanje Načelnika opštine,
4. Nastup djece iz PU „Poletarac“,
5. Blok recitacija: 1.recitatori učenici SŠC : Nevena Vidović, Magdalena Jović, Zoran Mišić i Ivana Durmić, zajednička recitacija; 2.Pjesme o opštini Milići recitatori: Jovana Matić i Ivana Durmić uz pratnju na gitari Sergej Kaldesić,
6. Blok pjesama u izvođenju: Olja Babić  pjesma Zavet Kosovu i Željka Stanišić pjesma Junaci sa Košara,
7. Nastup eminentnog operskog pjevača Vojislava Spasića,
8. Obraćanje i recitacije pjesnika Gorana Vitića,
8. Nastup dramske sekcije,
9. Hor –SŠC,
10.KUD „Prota Matija Popović“ Milići- igre iz Gruže.

                                NAČELNIK OPŠTINE
                                Marko Savić s.r.
                                                                                             


  

23.03.2023.

Program obilježavanja praznika Dan opštine Milići 31. mart 2023. godine usvojila je SO-e Milići na sjednici održanoj 28.02.2023. godine, a za realizaciju aktivnosti zadužen je Načelnik opštine.

Plan aktivnosti je sledeći:

Dana : 30. mart (četvrtak) 2023.godine:
1.    Kulturno-zabavni program Dom rudara     18 časova               
                     
Dana:  31.mart (petak) 2023.godine:

1.    Polaganje vijenaca –Centralni spomenik u Parku velikana     11 časova      

2.    Svečana sjednica SO-e Milići - Amfiteatar SŠC     12 časova

3.    Svečani ručak - Sportska dvorana     14 časova    

Dana 01.aprila (subota) 2023.godine: Promocija romana

„Maslina i tama“ i „Kroz vrtove Šenbruna“ autora Željka Vujadinovića u amifiteatru SŠC „Milutin Milanković“     18,30 časova

Dana : 03.aprila (ponedjeljak) 2023 godine:

Smotra sportista Opštine Milići i dodjela nagrada i priznanja najboljim sportistima 2022. godine u objektu Sportske dvorane     19,00 časova

 


NAČELNIK OPŠTINE
Marko Savić s.r.      

10.03.2023.

Pozivamo sva mala i srednja preduzeća i preduzetnike iz opštine Milići da iskoriste prliku i prijave se na projekat digitalizacije, razvoja i promocije online poslovanja.

Cilj projekta „Digitalizacija poslovanja MSP i preduzetnika na lokalnom nivou“ je uspostavljanje podrške malim i srednjim preduzećima i preduzetnicma kako bi postali konkurentniji na tržištu uz razvoj online poslovanja i poslovnog umrežavanja za sve vrste maloprodaje, veleprodaje i proizvođače.

Uz podršku partnera u sklopu projekta razvijena je podrška u kompletnom procesu u razvoju online poslovanja za mala i srednja preduzeća i preduzetnike.

Tokom trajanja projekta digitalizacija i razvoj online poslovanje bice realizovan kroz:
•    Izradu web shop-a za MSP i preduzetnike u okviru Tedenet platforme
•    Besplatna podrška web shop menadžera u opštinama i gradovima
•    Edukacije za menadžere firmi
•    Razvoj online kanala za promociju i prodaju
•    Razvoj kanala za online komunikaciju
•    Lokalno i međunarodno umrežavanje
•    Promotivne kampanje
•    Partnerski softveri i usluge
•    Konferenciju o online poslovanju

U skladu sa Sporazumom o saradnji i principima rada u okviru realizacije projekta “ Podrška MSP i preduzetnicima u procesu digializacije poslovanja na lokalnom nivou“, koji su potpisali opština Milići i preduzeće Tedenet d.o.o. , u projektnim aktivnostima će učestvovati Web shop menadžer iz opštine Milići i biće na raspolaganju MSP i preduzetnicima tokom trajanja projekta sa ciljem da besplatno pruže podršku i pomognu u razvoju i unaprijeđenju online poslovanja u svim ključnim segmentima.

Sva zainteresovana MSP i preduzetnici mogu kontaktirati web shop menadžera i dobiti više informacija putem web stranice https://digitalizacija.tedenet.com

U sklopu projekta organizovane su i ONLINE RADIONICE ZA ZAPOSLENE U MSP I ZA PREDUZETNIKE koji su zainteresovani da izgrade sopstvene kapacitete.

1200x675

02.03.2023.

O G L A S

Nacrt regulacionog plana „Podgora“ i nacrt regulacionog plana „Podgora 2“ će biti izloženi u prostorijama Opštine Milići radi javnog uvida koji će trajati od 10. marta do 10. aprila 2023. godine.            
Sva zainteresovana pravna i fizička lica mogu izvršiti uvid u Nacrte regulacionih planova svakog radnog dana u terminu od 7 do 15 časova, u skupštinskoj sali opštine Milići.
Pismene primjedbe, sugestije i prijedlozi na Nacrte regulacionih planova mogu se dostaviti Odjeljenju za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju do 10. aprila 2023. godine.


S poštovanjem,

NAČELNIK OPŠTINE

Marko Savić s.r.

28.02.2023.

U skladu sa Programom rada Skupštine opštine održana je Četrnaesta Redovna sjednica SO-e Milići.

Na dnevnom redu Četrnaeste sjednice našle su se ukupno 24. teme za raspravu.

Odbornici su, između ostalog, razmatrali Informaciju o radu Skupštine opštine Milići za 2022. godinu, Izvještaj o radu Načelnika opštine Milići za 2022.godinu, te Prijedlog Odluke o dodjeli nagrada i priznanja Opštine Milići za 2022.godinu i Prijedlog Odluke o usvajanju Programa obilježavanja Praznika opštine Milići 31.mart.

Svi akti sa Četrnaestog Redovnog zasjedanja Skupštine opštine Milići, biće objavljeni u „Službenom glasniku opštine Milići“, broj: 1/23.


                                                  ODSJEK ZA
                                                                   SKUPŠTINSKE POSLOVE

14. Odrzana Cetrnaesta Redovna sjednica SO Milici 28.02