joomla extensions

TB Milic 955x430 topslika

07.08.2023.

Na LJetnjoj pozornici u Milićima, 4. avgusta 2023.godine, održano je Veče flamenko i rok muzike. Publici su se predstavili grupa „Traces of Flamenco“ (Tragovima flamenka) sa specijalnim gostima, Lazaro del Toro Vega - kubanski perkusionista  i Anđela Mišić – gitara, kao i rok bend  „IXANI“ iz Milića.

Dragan Nikolić iz Valjeva, član grupe Tragovima flamenka, rekao je u svom obraćanju medijima da je publika mogla čuti kolaž pjesama sastavljen od nešto tradicionalnije španske muzike, kultnog španskog pjevača Kamarona, grupe Ketama, Gipsy Kings-a. „Došli smo da na neki način podržimo i uvedemo na velika i mala vrata Anđelu Mišić, vašu sugrađanku, koja je izuzetno dobar gitarista i postaje stalni član ovog našeg, za sada seksteta. Našu grupu čine i Cvijetin Trivković bas gitara, Lazaro del Toro Vega, Branko Popović bubnjevi i Ilija Madžarević vokal i gitara“, izjavio je Dragan Nikolić.
Anđela Mišić završila je srednju muzičku školu „Živorad Grbić“ u Valjevu i upisala Akademiju umetnosti u Novom Sadu.

Rok grupa „IXANI“, koja postoji već 5 godina, predstavila se sa 14 autorskih pjesama. Bend čine Sengor Ristić vokal, Mladen Marinković bubnjevi, Darko Jurošević bas, Stefan Vujadinović liv gitara i Vladan Trivković solo gitara.