joomla extensions

TB Milic 955x430 topslika

24.10.2023.

Načelnik opštine Milići Marko Savić, direktor Sportskog centra Mirko Simić i predsjednik Sportskog društva Predrag Sušić danas su ugostili predstavnike Bokserskog saveza Republike Srpske. Tema sastanka je bilo održavanje Prvenstva Republike Srpske u boksu, koje če se održati u Milićima 4. i 5.novembra 2023.godine.

Generalni sekretar Bokserskog saveza Republike Srpske i selektor zenske reprezentacije Srbije u boksu Mirko Ždralo, tim povodom izjavio je: „Imali smo danas priliku obaviti sastanak sa upravom Opštine Milići i po drugi put organizovati jedan veliki bokserski događaj  i najveći što se tiče takmičenja nivoa Republike Srpske, to je prvenstvo Republike Srpske svih uzrasta, koje će se održati u Milićima 4. i 5. novembra 2023.godine. Naš savez je došao na ovu ideju iz angažovanja  i domaćinstva ove opštine i načelnika Marka Savića, koji je prošle godine zaista u pravom svjetlu predstavio Miliće i dao nam punu podršku za događaj Trofej Milića. Ove godine smo odabrali Miliće, kao jednu opštinu koja podržava boks i bokserski sport u Republici Srpskoj, za domaćina ovakvog velikog događaja, to je svakako prvenstvo Republike Srpske i najznačajniji događaj u kalendaru našeg saveza za ovu godinu“.

„Danas smo imali priliku i veliko zadovoljstvo ugostiti sekretara Bokserskog saveza Republike Srpske gospodina Ždrala, gdje smo se dogovorili o održavanju prvenstva Republike Srpske ovdje kod nas u Milićima. Prošle godine smo imali Trofej Milića i na taj način smo pokušali da približimo boks kao sport našoj publici. Mislim da će ovo biti jedan korak naprijed, jedna stepenica iznad u smislu popularizacije boksa. Naravno, nama kao lokalnoj zajednici, ovo je velika čast i velika zahvalnost Bokserskom savezu Republike Srpske što su prepoznali Miliće kao destinaciju za održavanje ovakvog prestižnog takmičenja. Nadam se da će publika ponovo imati razlog za uživanje u ovom plemenitom sportu i da na neki način možemo svi biti ponosni na sve ono što Bokserski savez, a posebno ženski dio selekcije, konkretno gospođica Sara Ćirković radi. Ona je iz jednog malog mjesta, sličnog kao i Milići , a to je sigurno jedan dobar putokaz i uzor svim našim mladim  ljudima da mogu da se ugledaju, da su snovi ipak ostvarivi i da je put do vrha moguć  iz ovih malih sredina. Poruka svima je da dođu, da posjete ovaj spektakularni događaj, a naravno i da se neki ugledaju i okušaju u ovom plemenitom sportu“, rekao je Načelnik opštine Milići Marko Savić.

Састанак са представницима Боксерског савеза РС