joomla extensions

TB Milic 955x430 topslika

11.10.2023.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar, 10.oktobra 2023.godine posjetio je opštinu Milići. Tom prilikom sastao se sa Načelnikom optine Markom Savićem, a razgovarali su o projektima za koje je opština Milići aplicirala u prethodnom periodu kroz Javne pozive koje je objavilo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

„Došao sam u posjetu Načelniku opštine Milići, jer Milići su jedan od pozitivnih primjera odnosa prema povratničkoj populaciji, brizi za te ljude i tretiranju tih ljudi kao ravnopravnih sugrađana. Imamo čitav niz kvalitetnih projekata za koje je opština Milići konkurisala i konkretno smo sada razgovarali o tri poslednja projekta za koje je Federalno ministarstvo odobrilo sredstva od približno nekih 200.000 KM. Uvijek naglasim, ako imate kvalitetne partnere koji apliciraju s kvalitetnim projektima, onda je i puno lakše osigurati sredstva. Mi imamo tu sreću da opština Milići zaista iz svakog javnog poziva u novi javni poziv delegira kvalitetne projekte, što je najbitnije, projekti od kojih povratnici, mogu reći i šire stanovništvo osjete konkretnu pomoć i podršku, nešto što je vidljivo. Mi ćemo uvijek podržavati takve projekte i naravno takve lokalne sredine“, izjavio je ministar Nerin Dizdar.

Načelnik opštine Milići Marko Savić zahvalio se ministru Dizdaru koji je odlučio posjetiti opštinu Milići. „Ovo je naravno veliki dan za sve nas ovdje, razgovarali smo o projektima koji su već odobreni, a riječ je o 3 projekta za koje je Federalno ministarstvo izdvojilo, kao što je ministar rekao,  blizu 200.000 KM. Naravno, razgovarali smo i o nekim projekcijama za budući period, o projektima i novim stvarima koje dolaze u ministarstvo zajedno sa ministrom, a riječ je o nekim konkretnim projektima sa opipljivom  i konkretnom podrškom povratnicima, vezano za njihov održiv povratak i mi se izuzetno radujemo realizaciji tih projekata. Siguran sam da ćemo i u budućnosti  imati dobru saradnju i dobru podršku od ministra i još  jednom velika zahvalnost ministru što je izdvojio vrijeme i posjetio opštinu Milići“, rekao je Načelnik opštine Marko Savić.

Посјета министра Нерина Диздара