joomla extensions

TB Milic 955x430 topslika

19.09.2023.

Načelnik opštine Milići Marko Savić i direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš, 18.septembra 2023.godine, u Banja Luci, potpisali su dva ugovora ukupne vrijednosti 60.000 KM.

Ovi ugovori će biti realizovani u okviru Programa rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica i praćenja migracionih procesa za 2023. godinu kojeg Sekretarijat priprema svake godine, a finansira se iz budžeta Republike Srpske.

Ugovorima je obuhvaćeno sufinansiranje i realizacija montiranja postojeće konstrukcije mosta u naselju Nova Kasaba, asfaltiranje ulice Petra Petrovića Njegoša i puta za Kokanoviće.

Načelnik Marko Savić izrazio je zahvalnost i Vladi Republike Srpske i Republičkom sekretarijatu za raseljena lica i migracije što su i ovaj put imali sluha za probleme u opštini Milići   i što su odlučili da sufinansiranjem ovih projekata poboljšaju život svih stanovnika opštine Milići.

Opština Milići je u obavezi da Sekretarijatu dostavi projektno-tehničku dokumentaciju, rješenje o odobrenju za izvođenje radova, kao i da obezbijedi razliku sredstava za završetak radova ukoliko to bude potrebno.

Direktor Davor Čordaš naglasio je  da je jedna od važnih aktivnosti Sekretarijata, pored obnove i izgradnje čiji je glavni cilj zatvaranje svih alternativnih vidova smještaja, i ulaganje u infrastrukturne projekte kako bi se omogućio i sam pristup tim objektima.

„Sve navedene projekte Sekretarijat određuje u skladu s potrebama lokalnih zajednica u kojima imamo izbjeglo i raseljeno stanovništvo i u skladu s odobrenim budžetom. Velika stvar je kada nekome riješite krov nad glavom, jedno od najvažnijih pitanja u životu, ali kada ljudi ne mogu doći do svoje kuće stvar je mnogo kompleksnija i naravno da je neophodno obezbijediti i odgovarajući pristup objektima što Sekretarijat konstantno i radi kroz svoj redovan program i uz saglasnost Vlade Republike Srpske“, dodao je Čordaš.

Чордаш и Савић 18 09 2023

Izvor: Vlada Republike Srpske, Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije