joomla extensions

TB Milic 955x430 topslika

14.04.2022.

U skladu sa ugovorom o saradnji sa Udruženjem za razvoj i afirmaciju društva NODAS iz Sarajeva kroz projekat „Zaštitimo pčele, spasimo ekosistem"u opštini Milići, danas je korisnicima projekta podijeljena oprema za koju su aplicirali.

Prema riječima Načelnika opštine Marka Savića podršku za ovaj projekat dobilo je 22 korisnika, iako je prvobitno planirano 20 korisnika, jer je došlo do ušteda u samom projektu. „Ono što je važno napomenuti je da su se poštovale individualne potrebe i zahtjevi pčelara i u tome se ogleda vrijednost ovog projekta. Ovo je najveće ulaganje do sad u pčelarstvo na području opštine Milići, vrijednost projekta je oko 80.000 eura od kojih je učešće opštine 54.000 KM“, rekao je Načelnik opštine.

Šemsudin Maljević projekt menadžer ispred udruženja NODAS iz Sarajeva rekao je da su ovo prve isporuke usmjerene ka korisnicima projekta. „Pored direktne podrške korisnicima imamo i segment podrške udruženju, koji se ogleda kroz povećanje kapaciteta udruženja da bi sami mogli proizvoditi za potrebe svojih članova, a u planu su i obuke za pčelare i upravu udruženja“ , izjavio je Šemsudin Maljević u svom obraćanju medijima.

Uručena oprema pčelarima