joomla extensions

TB Milic 955x430 topslika

21.07.2014.

SWG Glavna Kancelarija/ Sekretarijat u ime Stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj otvara drugi poziv za "ABD grant shemu", kao deo aktivnosti “Jačanje konkurentnosti kroz dodelu malih grantova za obnavljanje proizvodnih kapaciteta i nabavku opreme potrebne za razvoj novih ili unapređenje postojećih proizvodnih procesa ili uvođenje inovativnih proizvoda" koju finansira Evropska komisija u okviru projekta "Priprema za implementaciju pristupa zasnovanog na razvoju teritorije (ABD) na Zapadnom Balkanu- II Faza", Ugovor broj: (2013-336-472).
Grant shema je dizajnirana za podršku investicijama u "Drina - Tara" i "Drina - Sava" prekograničnim regionima, i odnosi se na poboljšanje proizvodnih procesa i tehnologije, i podizanje kvaliteta proizvoda i usluga.
Glavni cilj ove grant sheme je jačanje integrisanog ekonomskog razvoja u regionima "Drina - Tara" i "Drina - Sava" kroz podršku preduzetničkim inicijativama, fokusirajući se na jačanje turističke ponude u regionu i poboljšanje proizvodnih lanaca poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, poboljšanje turističkih usluga kroz integrisane projekte podsticanja saradnje između učesnika u lancu vrednosti.
Poziv za "ABD grant shemu" je otvoren od 7. jula 2014., 16:00 časova po centralnom evropskom vremenu, a zatvara se 15. avgusta 2014. u 16:00 časova po centralnom evropskom vremenu. Dokumenta za Grant aplikaciju su dostupni na web stranici Stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj (SWG) u Jugoistočnoj Evropi (SEE).
http://seerural.org/featured/abd-grant-scheme-2nd-call-for-proposals/