joomla extensions

TB Milic 955x430 topslika

БОСНА  И  ХЕРЦЕГОВИНА
РЕПУБЛИКА  СРПСКА

ОПШТИНА op mil МИЛИЋИ

НАЧЕЛНИК   ОПШТИНЕ

  _____________________________________________________________
   Јована Дучића б.б. 75446 МИЛИЋИ  Тел.  ++ 387 (0) 56 740 195   Факс  745 431
                                  e-маил : Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.   www.opstinamilici.org

Broj: 02-332-3-1 /12


Milići, 11.04.2012.godine

 

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE,
ŠUMARSTVA I VODOPRIVREDE

N/R Ministra


Poslednja dešavanja u ŠG „Birač“ još jednom su uvjerila i Vas i našu lokalnu zajednicu da je funkcionisanje ovoga gazdinstva u ovakvom organizacionom obliku prosto nemoguće.
U situaciji  kada i Nadležno ministarstvo i JP „Šume Republike Srpske“ pa i mi iz lokalne zajednice Milići činimo izuzetne napore da se postojeće stanje sanira, plasiraju se informacije o našem nekakvom destruktivnom djelovanju u smislu da želimo i tražimo da se sjedište gazdinstva „Birač“ premjesti u Miliće. To uopšte nije tačno. Vi ste u posjedu kompletne korespodencije koja je vođena sa Vašim ministarstvom i sa Javnim preduzećem „Šume Republike Srpske“ i može te se uvjeriti da od 2008.godine kada smo izrazili svoje neslaganje sa poslovnom politikom  ŠG „Birač“ i njegovog menadžmenta nikada ni jednim aktom nismo tražili prenošenje sjedišta ŠG „Birač“ u Miliće.

Ali jesmo i ostaćemo istrajni u zahtjevu za izdvajanje ŠU Milići iz ŠG“Birač“.
Bili smo obradovani Zaključkom sa tematske sjednice Vlade RS koja je održana u novembru 2011.godine u Rogatici kojom je formirana Komisija čiji je zadatak bio da posjeti ŠG u Republici Srpskoj u kojima postoje zahtjevi za izdvajanje ŠU i da o tome sačini predlog koji bi kasnije išao u zakonsku proceduru.
Nažalost ta inicijativa još nije ni otpočela. Apelujemo na Vas da se ubrza rad Komisije jer mi u lokalnoj zajednici Milići ne odustajemo od Zaključka SO Milići od 26.03.2009.godine.
Lokalna zajednica Milići ne želi da bude razlog bilo kakvih antagonizama između naše dvije susjedne opštine, kako u privrednom, političkom i bilo kom drugom pogledu.

Zahvaljujemo na razumjevanju,                                                                                             NAČELNIK OPŠTINE 

 

                                                                                             Živojin Jurošević, s.r.

Dostavljeno :
1. JP „Šume RS“